Организират в Бургас шествия в памет на жертвите от пътни инциденти

Сдружение „SOS-ПТП“ и Фондация „Безопасни улици от Валя“организират две мероприятия- шествия в памет на жертвите от пътни инциденти. На 17-ти ноември /неделя/ от 17.00 часа на площада пред сградата на Община Бургас.

Със запалена свещ ще се измине пътя до терасата на Казиното в Морската градина на Бургас като се поставят светещи фенери по целия бул. „Богориди“. Ще се почете паметта на загиналите при пътни инциденти с минута мълчание и пускане на летящи фенери да отлетят във въздуха както „отлетелите“ души на без време отнети човешки животи.

В по-ранните часове на деня, от 11.00 ч. ще се проведе Автошествие, в което ще се включат български състезатели със спортните си автомобили. Пред “Светомаркет” те ще покажат на всички как са пригодени техните автомобили за състезанията и високите скорости и ще обяснят на участниците и гостите защо личните автомобили не трябва да се използват за гонки и високи скорости. В шествието ще вземат участие Илия Царски -АСК “АВТОЦАР”, Ивайло Петков и Димитър Пенчев- АСК “ИВКО МОТОРС”, РАДКО И ПЕТЪР ПЕТРОВИ и целият клуб на АСК “ВРОМOС – ЖАКЕН”.