Осем секунди са нужни на мъжете, за да се влюбят

Ново проучване на американски учени установи, че на половината от хората по света е достатъчен само един поглед, за да се влюбят. Освен това по-податливи на любовта от пръв поглед се оказват мъжете. Според изследването, 25% от мъжете се влюбват от пръв поглед, а за 29% от тях е доста достатъчна само една среща.

Представителите на красивата половина от човечеството пък са склонни да оценят потенциалните си партньори според интересите и характера им. Една от всяка пета жена се увлича по някой мъж, само като го погледне, а всяка трета се чувства привлечена след първата среща.

Според експертите, причината мъжете и жените да възприемат по различен начин се крие в главата им – чувствата активизират различни участъци от мозъка. Всеки знае, че представителите силния пол обичат с очите, визуалната мотивация при тях е по-висока и тя от своя страна изпраща сигнал до мозъка, който активира отделянето на хормони. Именно това е обяснението на факта, че мъжете по-често се влюбват от пръв поглед, смятат експертите.

Всички участници в проучването са били попитани и какво си говорят по време на първа среща. Повечето от анкетираните (41%) смятат, че най-добре е да се обсъждат музикални предпочитания, 39% казват, че предимно разговарят за работа, както и за любимите си телевизионни предавания и филми.

Преди това учени от Великобритания установиха, че на мъжете им трябват само осем секунди, за да се влюбят, цитира Агенция Кросс.