Отново се търси шеф на бургаския затвор

Министерството на правосъдието ще насрочи нов конкурс за избор на началник на Бургаския затвор. Това заяви вицепремиерът Зинаида Златанова при посещението си в града. На въпрос какво се случва с вече приключилия конкурс и защо три месеца след края му, няма назначен титуляр, Зинаида Златанова отговори: „Конкурс с един кандидат не е никакъв конкурс. Няма да влизам в детайли, защото става въпрос за конкретни хора и не е редно да говоря в отсъствието на заинтересованите страни”.

Според нея е необходимо насрочването на нов конкурс, в който да се включат повече кандидати. Министър Златанова обаче не се ангажира с конкретни срокове за обявяване на новата процедура. Реално бургаският затвор е без действаща администрация вече втора година.

След като бившият началник Деян Костов беше уволнен, затворът временно се оглавяваше от Златко Златев. В края на миналата година беше обявен конкурс за шефската позиция, но на него се яви единствено бившият зам. министър Димитър Бонгалов. Той премина успешно всички етапи от конкурса, но въпреки това не получи заповед за назначението си, предаде Gramofona.com