От СКАТ подадоха жалба срещу Сидеров

Полицията и прокуратурата в Бургас продължават да работят по случая със сбиването между Волен Сидеров и депутати от “Атака” с екипи на телевизия СКАТ. Инцидентът стана вчера следобед на бензиностанция на входа на морския град.

По думите на Сидеров, той е бил проследен и целенасочено предизвикан от репортерите на СКАТ. Според собственика на медията Валери Симеонов, екипът му отишъл за интервю, но бил посрещнат с удари и ритници от депутатите.

Около час след инцидента Волен Сидеров и депутатите от “Атака” се отправиха към офиса на телевизия СКАТ в Бургас. С мегафон в ръка, Сидеров призова Валери Симеонов да излезе в пряк двубой с него пред бургазлии.

И от двете страни се обвиняват взаимно в агресия и целенасочено нагнетяване на напрежението.

“Те обиждаха през цялото време, хулеха, блъскаха. Аз съм доста жестоко пострадала от Деница Гаджева, която ме риташе и блъскаше по кокалчетата непрекъснато”, разказва репортерът Ваня Чечева.

“Има заснето колко пъти удря камерата, как удрят наши колеги. Точно тези жени – депутатки”, добавя операторът Светослав Стойнов.

“Това е недопустимо на обществено място. Просто те са ни разпознали и са изпратили хора да направят провокация. Това е случаят”, коментира депутатът от “Атака” Десислав Чуколов.

Лидерите на двете политически сили са категорични, че ще търсят правата си в съда.

“Отговор на глупостите и клеветите може да бъде само съдебно дело. В момента записваме абсолютно всичко, така че мисля, че ще имаме работа за нашите юристи”, заяви Валери Симеонов, собственик на телевизия СКАТ и лидер на НФСБ.

“Предприехме каквото трябва. Жалби подаваме в 5-то районно управление срещу хората от СКАТ, които ни нападнаха, но ние не им знаем имената. Така, че сега трябва да пишем жалба по описание – еди какъв си с бяла фланелка и късо подстриган”, обясни Волен Сидеров.

От полицията са иззели записите от охранителните камери и са разпитали свидетели. Заведена е и преписка в Районна прокуратура, съобщи Агенция Кросс.