Полицията се намеси

Въпреки призивите към разумно разрешаване на конфликта между окупатори и препоподаватели и студенти и предупрежденията да не се стига до полицейска сила, МВР се намеси, предаде КРОСС.

Полицаи с надписи „Антиконфликт” разделиха протестиращи и контрапротестиращи в района на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Окупатрите скандират „оставка” и „червени боклуци”, а протестиращите срещу тях с плакат на български и английски език призовават:  „Освободете Софийския университет”

На свой ред лидерът на ДСБ Радан Кънев скандира „Вървете в Москва” и „Извинете се за 2.5 млн. напуснали българи”. Той заедно с други представители на Реформаторския блок пристигнаха в двора на Алма матер.

Малко преди 13 часа 4-5 души прескочиха високата ограда и влязоха в двора. По стъпките им ги следват периодично както представители на противниците, така и на подкрепящите блокадата младежи.

По-рано лидерът на “Атака” Волен Сидеров призова в отворено писмо вътрешния министър Цветлин Йовчев да взема незабавни мерки за прекратяване на окупацията на Софийския университет.