Поли Генова излиза на Евровизия тази вечер

Поли Генова ще представи българската песен „If Love Was a Crime“ (“Ако любовта беше престъпление“) на Евровизия тази вечер.  Шоуто от Стокхолм ще бъде предавано пряко по БНТ1 и БНТ HD на 12-ти май (четвъртък) от 22:00 часа. Песента е композирана от  Себастиан Арман, Борислав Миланов, Йоаким Бо Персон и Поли Генова.

Важно е да се знае, че от България можем да гласуваме за другите изпълнения, но не и за нашето собствено. За сметка на това обаче, зрителите във Великобритания, Италия, Германия, Латвия, Полша, Швейцария, Израел, Беларус, Сърбия, Беларус, Ирландия, Македония, Литва, Австралия, Словения, Дания, Украйна, Норвегия, Грузия, Албания и Белгия ще могат да подкрепят нашата песен.

Финалният кръг на песенния конкурс е на 14 май, но за да стигне до крайната фаза, песента на Поли трябва да попадне в десетката от общо 19 песни, които ще се състезават тази вечер за зрителския вот. Домакините от Швеция, които спечелиха миналата година и петте страни основателки отиват автоматично на финала.
Джъстин Тимбърлейк ще пее на финала на “Евровизия”, без да е участник в състезанието. Той ще направи премиерата на новия си сингъл “Can’t Stop the Feeling” от саундтрака на анимацията “Троловете”.  Ако Поли премине успешно втория полуфинал на 12 май, тя ще пее на една сцена с американската топ звезда, съобщава БНТ.  Изпълнението на Джъстин Тимбърлейк ще бъде в паузата между представянията на финалистите в събота вечер – 14 май.