Поморие отново е част от кампанията „Да изчистим България заедно”

Община Поморие ще се включи в провеждането на най – мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно” на 16.09.2023 г. /събота/. Инициативата цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.

В тази връзка в Община Поморие е сформиран работен екип, който ще координира действията по организационното и техническо обезпечаване на събитието. Всеки, който има желание да се включи, може в срок до 08.09.2023 г. да заяви материалите, необходими за почистването (чували, ръкавици), както и да предложи места за почистване.

За контакти и въпроси се обръщайте към отдел „УТООС” на телефон 0596/2 59 10 или на място в административната сграда на Община Поморие в стая 22.

Тази година „Да изчистим България заедно” ще се проведе под надслов „Готови сме!“. Тя е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. Всеки може да даде своя принос и да бъде отбор – семейство, детска градина, училище, компания. Всеки, който е готов да сложи ръкавиците и да почисти, вече е част от отбора и ще даде добър пример!