Почивна станция на МОН в Равда беше съборена

Почивна станция на Министерството на образованието в Равда беше съборена, за да се освободи апетитен имот на първа линия в Равда. Багерите с полицейска охрана влязоха в обекта на държавното „Ученически отдих и спорт” ЕАД след заповед на кмета на Несебър Николай Димитров от 27 април. На следващия ден дружеството не е било уведомено и така се стига да разрушаването по време на дългия уикенд.

„Винаги досега така се е процедирало – изпращат се багери в почивните дни и се разчистват терените”, коментира Емануил Райчев, регионален директор на „Ученически отдих и спорт”. Според него миналата седмица е имало съдебно заседание, на което е решено да се подготви експертиза от конструктор за състоянието на сградата. Към момента има констативен протокол от общинска комисия, която има предписание, че сградата трябва да бъде съборена, защото представлява опасност за преминаващите хора. По думите на Райчев това не е точно така, защото там няма преминаващи хора, а парцелът е ограден.

Паралелен сюжет в скандала са реституционните претенции на трети лица за части от трите декара, които са на територията на базата. Именно заради съдебните дела от 6 години станцията, която е на 20 метра от плажа, не работи.

Емануил Райчев коментира, че тази земя изобщо не би следвало да бъде реституирана, защото върху нея има реализирано мероприятие на поземлената комисия в Несебър, цитира Кросс.

Скандалът ще се премести в съда.

 

1 коментар

  1. Райчев, не е трябвало да се раждаш! Частната собственост е неприкосновена. Взимай си базата и си построи на собствена земя!