По-любопитните изказвания на „Оскар”-ите

Пищната рокля на Дженифър Лоурънс й изигра лоша шега. Тя я застъпи и падна, докато отиваше към сцената да получи статуетката си

Големите имена на изминалата вечер са ясни: „Арго” стана най-добър филм; Даниел Дей-Люис и Дженифър Лоурънс взеха статуетки за най-добра мъжка и женска роля; Кристоф Уолц и Ан Хатауей са с „Оскар” за поддържащи роли, съобщи actualno.com.

Не мина без леки гафове и запомнящи се изказвания, като това на Джордж Клуни, който каза, че „една от оргиите тази вечер ще е в къщата на Джак Никълсън”. Това беше по сценарий, но ето и някой от акцентите в благодарствените речи на звездите.

Дженифър Лоурънс: “Какво се случи ли? Вижте ми роклята. Опитах се да се кача по стълбите в нея. Ето какво се случи, стъпих върху плат. А и бяха пастирали стъпалата”. Това бяха първите думи на взелата статуатка за „Най-добра женска роля” Лоурънс, която падна на пода, докато крачеше към сцената, за да получи своята награда.

Бен Афлек: “Бях тук преди 15 години… Никога не съм си помислял, че ще се върна отново”. Така започна Афлек, който взе отличието за най-добър филм за “Арго”. Преди 15 години той получи първия си „Оскар” заедно с Мат Деймън за най-добър сценарий в лентата “Добрият Уил Хънтинг”.

Даниел Дел-Люис: “Преди около три години, преди да решим да го направим, както му е редът, се ангажирах да играя Маргарет Тачър… а Мерил бе първият избор на Стивън (Спилбърг) за “Линкълн”. Искаше ми се да видя тази версия”. Даниел Дей-Люис влезе в пантеона на най-великите артисти, след като получи рекордния си трети „Оскар” в категория “най-добра мъжка роля”.

Анг Лий: “Благодаря ти, боже на киното”. Явно има и такъв, който помогна на Лий да вземе наградата си за най-добра режисура за “Животът на Пи”, който си тръгна с най-много статуетки.

Сет Макфарлън: “Видяхме ви гърдите, видяхме ви гърдите”. Една от водещите на церемонията с коментар на разголените сцени в част от филмите в монолога си в началото на церемонията.