По 48 точки от проекта за дневен ред ще гласуват общинските съветници в Несебър

Четири от точките по докладни на зам.кмета Лазар Япаджиев са свързани: 45 -за поставяне на преместваем обект в терен-общинска собственост на територията на жк „Черно море”, 46- за одобряване схеми за поставяне на преместваеми обекти и открити търговски площи в терени-общинска собственост на територията на община Несебър, по реда на Наредба № 10 и Наредба № 2, на Общинския съвет – Несебър, във връзка с л.56 от ЗУТ, 47 -за одобряване схеми за преместваеми обекти по реда на чл.56 от ЗУТ – търговски обекти и слънцезащитни конструкции, схеми за търговия на открито и маси към ЗОХ, по реда на Наредба № 2 на Общинския съвет за територията на Несебър и кк „Слънчев бряг-запад” и 48- за одобряване схеми за поставяне на РИЕ на терени общинска собственост на територията на Несебър, Обзор, Свети Влас, кк „Слънчев бряг-запад”, пътят между кк „Слънчев бряг” и Свети Влас и Равда са свързани,но по всяка една от тях становище ще представи председателят на Комисията по устройство на територията, селско, горско, ловно стопанство и опазване на околната среда Костадин Нищелков.
По т.9 председателят на Общинския съвет Благой Филипов е депозирал докладна за отпускане на бюджетни средства за нуждите на сдружения с нестопанска цел, развиващи дейност на територията на община Несебър.А т.10 съдържа предложение от Георги Щерев – председател на комисия по чл.15 ал.1 от Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в Община Несебър.
По т.11 докладчик е Стойко Стоянов-секретар на община Несебър.Тя е за отпускане на еднократна финансова помощ на граждани в неравностойно социално и здравословно положение.
Т.12 по докладна записка на кмета на община Несебър е заодобряване на средства за РУ „Пожарна безопасност и защита на населението” – Несебър.
По т.14. са докладните записки на директорката на СОУ „Любен Каравелов” за провеждане на конкурси за отдаване под наем на двора на училището в Стария Несебър и в новата част на града.
Максим МОМЧИЛОВ