Предлагат да има санкция за прогнозиралите земетресения

Астроложката с прозвището Астра Луна прогнозирала, че през лятото на следващата година страната ни ще бъде разлюляна от страшно земетресение в района на Кресна и ще има много разрушения и страдания.

„Ако можеха да се предсказват земетресения, нямаше да се случи това във Фукушима. За добро или за лошо земетресенията още не могат да се предсказват”, каза пред Нова телевизия проф. Николай Милошев, зам.-председател на Института по геофизика, геодезия и география на БАН.

Проф. Милошев се обяви за санкция на всички, които прогнозират някакви земетресения, тъй като прогнозите плашат хората.

Той уточни, че всяко сеизмично огнище има различно поведение. По думите му и в САЩ, и в Япония, където са най-сеизмично активните центрове, са намерили друго решение – да се строи качествено. „В това отнощение България не прави изключение”, добави той.

Проф. Милошев припомни, че единственото решение като превантивна мярка срещу последствията от силни земетресия е качественото строителство. „Тогава, когато тръгнем да строим къща, не трябва да икономисваме от нейната здравина”, добави той.

Астроложката предвижда още две изборни кампании и два атентата срещу политик и олигарх – единият от който успешен. Страшните предсказания вече се коментират в Кресна.

Той припомни, че единственото решение е качественото строителство. „Тогава, когато тръгнем да строим къща, не трябва да икономисваме от нейната здравина”, добави той.

Проф. Милошев се обяви за санкция на всички, които прогнозират някакви земетресения. „За съжаление, обикновено прогнозите плашат повече хората”, каза още той.

Ученият припомни, че единственото решение е качественото строителство. „Тогава, когато тръгнем да строим къща, не трябва да икономисваме от нейната здравина”, добави той. Проф. Милошев се обяви за санкция на всички, които прогнозират някакви земетресения. „За съжаление, обикновено прогнозите плашат повече хората.”, каза още той.

Вчера стана ясно, че земетресение с магнитуд 2,7 по скалата на Рихтер е било регистрирано у нас. Земният трус е усетен в 11,13 ч. с епицентър между селата Михнево и Дреново, северозападно от Петрич, с дълбочина 14,7 км.,информират от Геофизичния институт на БАН. Няма данни за пострадали и материални щети.

Геофизичният институт на БАН е отчел и още едно земетресение на територията на България с магнитуд 2,4 по скалата на Рихтер. Неговият епицентър е северозападно от Мадара, Шуменско. Дълбочината на земния трус е била на 10,9 км. Липсват данни за пострадали и материални щети.