Предлагат 7 нови варианта за цената на водата в Бургаско

7 варианта на корекция в инвестиционния план на ВиК е представил днес в областната администрация директорът на държавното дружество, съобщи БНР-Бургас. До тази стъпка се стигна след свиканата от областния управител среща на общините заради шоковото повишение от близо 60% на цената на водата.
В тези 7 варианта е заложено ново формиране на цената на водата. Предложенията са в диапазона от 3,62 лв. до 4,33 лв., посочи областният управител Мария Нейкова:
“Според това кой от тези варианти ще бъде одобрен от общините, на които днес ще изпратя тези 7 варианта, с молба те да ми представят, в рамките на 10-дневен срок писмени становища кой вариант, според тях, е най-удачен”, поясни областният управител.
Общините и общинските съвети трябва да преценят кои варианти са подходящи за тях. Ако се наложи, ще ги поканя за разяснение, посочи Мария Нейкова. “Общинските съвети трябва да вземат решение кои варианти да подкрепят. Това ще бъде предоставено на ВиК, след което ще свикаме ВиК – асоциацията”, добави областният управител.