Президентът дава старт на благотворителната инициатива “Българската Коледа”

radevПрезидентът Румен Радев ще обяви началото на 17-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”, която се провежда под патронажа на държавния глава и е в помощ на болни деца. Темата и целите на кампанията ще бъдат представени в 14.00 часа в Университетската болница „Света Марина” във Варна.

”Българската Коледа” 2019/2020 стартира под мотото “Да дарим бъдеще на болните деца”. Новото издание на благотворителната инициатива си поставя за цел да помогне за съвременното лечение на децата и като осигури високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, лечение и рехабилитация в университетски и многопрофилни лечебни заведения, както и в рехабилитационни центрове, които имат изградени компетенции и ясна стратегия за подобряване на диагностиката и лечението на тези заболявания, и функционират като референтни центрове.

Кампанията има амбицията да осигури рехабилитационен робот за обучение в ходене, от групата на стационарните роботи, тип екзоскелетон; апаратура за бърза диагностика, която да подобри начина на изписване на антибиотична терапия; апарат за измерване на сухото тегло и др.