Президентът Радев и министърът на отбраната Каракачанов са гости на “Бриз 2020” в Бургас

morska-admВоенноморското учение с международно участие “БРИЗ 2020” се провежда днес и утре в Бургаския залив. Президентът Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов са официални гости  на събитието и от борда на фрегатата “Горди“ днес те ще наблюдават различни епизоди по море.

Те бяха посрещнати с две агитки „за“ и „против“ на Морската гара в Бургас. Близо 50 души разделени на две групи – подкрепящи протестите и привърженици на управляващите скандираха при пристигането им. Преди да се качи на фрегатата „Горди“ президентът отказа коментар. Лаконичен беше и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

11 различни операции на море и на брега са включени в 7-мия ден на Военноморското учение „Бриз 2020“. В него участват представители на 9 страни членки на НАТО.

В Бургас държавният глава ще наблюдава демонстрация по ликвидиране на пожар на търговски кораб и овладяване на похитен плавателен съд.

В учението участват 27 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 самолета, 7 вертолета, близо 2 500 военнослужещи от Военноморските сили на 10 държави, както и Втората постоянна група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса.