Президентът Румен Радев на посещение  в Бургас

Президентът Румен Радев пристигна на посещение  в Бургас. В 15.35 часа президентът  пристигна в морския град, където посети завод „Трансвагон“ АД, специализиран в извършването на ремонт, реконструкция и модернизация на товарни вагони. Румен Радев  проведе среща с ръководството на предприятието и разгледа  производствената част. Той бе посрещнат от директора Васил Данев и кмета на морската община Димитър Николов.

Държавният глава се запозна с работата на предприятието . “Нужен е диалог между държавата и бизнеса, за да се постигне по-висок и устойчив темп на икономически ръст”, заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в Бургас. По думите му голямата цел в момента е по-бързото икономическо възстановяване на страната и повишаването на стандарта, и качеството на живот на българските граждани. За да се случи това, първостепенна задача е да се възстанови доверието между държавата и бизнеса.

“Ние трябва да се стремим към целенасочена държавна политика за повишаване на конкурентоспособността, за подобряване на бизнес средата. И е много важно преди да се вземат управленски решения да има диалог с бизнеса, с хората, които осигуряват този икономически ръст, да се чуят техните предложения. Целта е предприятия като “Трансвагон”, не да се чудят как да оцелеят, а да им помогнем в тази криза да разширят своите пазари, да завоюват нови ниши”, коментира Радев.

“Тук се произвеждат вагони от най-малкия детайл до пълните сглобки. Не случайно продукцията намира пазар в страни като Германия с най-висок стандарт на качеството. Това е знак, че в България може да се развива успешно тежка индустрия. Това е потенциал, който в никакъв случай не трябва да губим, а трябва да доразвиваме. Аз очаквам задължително, производството на този завод да бъде част от модернизацията на българските железници”, допълни президентът.