Президентът Румен Радев: Парламентът трябва да се мобилизира

radev“Неуспехът на нашите народни представители да излъчат за пореден път редовно правителство не изчерпва тяхната отговорност към българските граждани. На дневен ред е не толкова датата за изборите, а дали НС ще се мобилизира да свърши поне част от работата”. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти във Военномедицинската академия.

По думите му на плещите на народните представители лежи отговорността за актуализация на бюджета. “Вярвам, че депутатите няма да оставят работещите, пенсионерите, болниците и бизнеса без пари”, посочи президентът.

За избори 2 в 1 Радев пак повтори, че такова смесване е против духа на нашата Конституция. “Този вариант не е в интерес и на президентската институция, но трябва да отчитаме и факта, че кризата се задълбочава, а и трябва да призоваваме българите да гласуват в три поредни седмици, което се свързано и с разход на средства и с време”, каза той.

Радев акцентира на това, че ще търси рационално решение, защото и изборната администрация ще бъде изключително натоварена.

Той заяви, че темата за служебния кабинет не е на дневен ред.