Корица на „ГОРИТЕ В БУРГАСКА ОБЛАСТ – история и настояще“

Признание за Бургаската лесовъдна колегия

Уникалното енциклопедично издание „Горите в Бургаска област – история и настояще”, дело на 40 бургаски лесовъди е номинирано за участие в Националния конкурс „READ&TRAVEL” (Чети и пътувай).
Бургаската горска енциклопедия ще се състезава в категорията си с още 12 издания, определени като „най-интересни туристически издания в България през 2014 г.”.
Конкурсът е част от програмата на Международното изложение „Културен туризъм 2015”, което се открива във Велико Търново от 1 до 4 април 2015. Неговото провеждане съвпада със Седмицата на гората (1-7 април), която ще премине под мотото „Гората и ние”.
Припомняме, че изданието е съвместен проект на Изпълнителна агенция по горите, Съюза на лесовъдите в България, Югоизточно държавно предприятие – Сливен, Регионална дирекция по горите – Бургас и Геопан – Бургас. Книгата е подбрана и включена в конкурса като признание за изключителната роля на българските лесовъди в опазването на природното и културно-историческото наследство, съхранено в българската гора. „Горите в Бургаска област – история и настояще” бе забелязана най-напред от европейските библиотеки. По – голямата част от тях я заявиха чрез националното ни книгохранилище – НБКМ, по линия на международния книгообмен. Изданието предизвика голям интерес и на Годишната среща на Съюза на Европейските лесовъди (СЕЛ), състояла се през м.октомври 2014 в Слънчев бряг.
Номинацията на „Горите в Бургаска област – история и настояще” е признание и за издателя й ГЕОПАН – Бургас, и последователната му политика за създаването на съвременни и богато илюстровани научни издания, дело на солиден авторски състав.
Radiomilena.com поздравява с номинацията инж. Станимир Кушев, благодарение на чието авторско участие са представени природните богатства на Община Поморие