„Пристан на нежност” в навечерието на Първа пролет

D-1491-1Под мотото „Пристан на нежност” в навечерието на Първа пролет варненската галерия „Актив арт” предоставя големия си салон за петата самостоятелна изложба на несебърската художничка Видка Липчева.
Изложбата представлява своеобразен меланж от художествен текстил, коприна, структури от мохер и ангора, акварелни рисунки и масло, а също така и пластични творби. В експозицията, която сама по себе си представлява съчетаване на приложното и изящното в художественото пространство, плоскостта на паното се редува с релеф, постигнат чрез различни сплитки и други техники. Това пък дава възможност за триизмерно възприемане на художествените образи в творбите на авторката.
Видка Липчева е завършила специалност «Текстил» в Художествената гимназия-Сливен. Има участия в общи регионални изложби и самостоятелни изяви. Работи предимно в областта на художествения текстил и рисуваната коприна, рисува акварел, масло, експериментира в пластиката. Творбите на разностранно изявената авторка предизвикват голям интерес от страна на наши и чуждестранни колекционери, които отнасят за спомен от Несебър произведения от нейното неповторимо изкуство.

Откриването на изложбата е на 20 март от 18 ч. в галерия „Актив арт” на ул.”Дунав”№5.

Максим МОМЧИЛОВ