Произведени няколко изстрела при спречкване между две групи

На 19.08.т.г. около 06.31ч. е получено съобщение за инцидент в района на хотел „Кокиче” в Слънчев бряг, при който след спречкване между две групи лица по повод междуличностен конфликт, от лек автомобил „Рейндж Ровър Спорт”, с пловдивска регистрация, са произведени няколко изстрела, след което автомобилът потеглил в посока пътя Бургас – Варна.

Същият своевременно е спрян от полицейски служители на съществуващо КПП  в района на ресторант „Каручката”, като е констатирано, че автомобилът е управляван от 28 -годишния А.О. /арменец, притежаващ паспорт от Руска Федерация, със статут на постоянно пребиваващ в Пловдив/, а негов спътник е 36- годишният арменски гражданин А.А. Намерен и иззет е газов пистолет, притежаван законно от А.О.

Установени и задържани са и другите участници в инцидента – 20- годишната К.Г. от Бургас и З.Г., 20- годишен, С.В., 20- годишен, А.Т., 19- годишен /всички от Димитровград, работещи на различни търговски обекти в Слънчев бряг/.

Извършени са разпити на свидетели – очевидци на инцидента, като са иззети записи от видеокамери, покриващи района. По случая e образувано досъдебно производство за хулигански действия, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. За извършеното  престъпление- непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост, законът е предвидил наказание до 5 г. „лишаване от свобода“. На този етап няма привлечено към наказателна отговорност обвиняемо лице с взета спрямо него мярка за процесуална принуда. Работата по случая продължава с набелязани и обсъдени между разследващия орган и наблюдаващия делото прокурор задачи и процесуални действия, водещи до бързото разкриване на обективната истина и пристъпване към привличане в качеството на обвиняем/и на виновното/те лице/а и внасяне на делото за решаване пред Районен съд – Несебър.
С оглед пълнотата на разследването, отново на 19 август 2016 г. около 08.00 ч. е извършено претърсване и изземване от жилище на З. Г., находящо се в к.к. „Слънчев бряг“, кв. „Камелия“, където заподозряно лице без надлежно разрешително е държал наркотично вещество –канабис, с общо тегло 70-80 – престъпление по чл.354А, ал3, предл. 2 , т.1, предл. 1 от НК. За това престъпление законът е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1 г. до 6 г. и „глоба“ от 2 000 лв. до 10 000 лв.