Прокуратурата още не се е самосезирала за снимките на Борисов

geshevДо този момент прокуратурата не се е самосезирала за снимките на Борисов, каза главният прокурор Иван Гешев.

Софийската градска прокуратура обаче се е самосезирала за аудиозаписа, за който се твърди, че е с участието на министър-председателя, каза по- рано  главният прокурор, цитиран от Кросс.

Обвинител номер едно увери, че ще направят проверка на всеки, за когото има данни за престъпление.

Относно атаките със записи и снимки, министър-председателят Бойко Борисов на брифинг обвини своите противници, че го атакуват с компромати, за да му попречат да осъществи две важни геостратегически задачи през юли – влизането на България в Банковия съюз и еврозоната.

Той заяви, че Радев го следи с дрон. „Президентът се готви да ни прави лоши неща. Явно на избори не могат да ни бият, затова вече ще съм нащрек. Президентът Радев мина границите и си позволява да вдига дрон и да ме снима”, каза премиерът на извънредния брифинг.

“Целта им е да се убие флагманът и да се разпилее ГЕРБ през Цветанов, втори, трети и т.н. И те не жалят нито сили, нито пари. Първо, това са президентът, БСП, Цветанов, Манолова, Слави Трифонов, и всички ДСБ-та и подземни кълбета, готови да се прегърнат с всеки само не и с ГЕРБ”, подчерта Борисов.