Протестиращи в София поискаха смяна на управлението

protestПротестно шествие в София обиколи главните институции. Протестът е организиран в социалните мрежи, а хората, които се включиха в него, се обявиха за смяна на управлението, нова конституция и борба с корупцията.

Основното им искане е провеждане на национален референдум за промяна на системата на управление към пряка демокрация.Недоволните граждани настояват и за оставката на правителството и нови избори, съобщава Кросс.

Протестното шествие мина през Народното събрание, Министерския съвет и Президентството, след което се отправи към бул. „Витоша”.

Пред Министерския съвет протестиращите се опитаха да пробият полицейския кордон и униформените са използвали лютив спрей. При спречкването няма пострадали.

1 коментар

  1. За да има пряка Демокрация, трябва да си изберем политици, които ще я осъществят!
    Какво от това, че един премиер ще си подаде оставката? Пряката демокрация е пряка отговорност на суверена! Каква отговорност има той, освен да си плаща данъците? Никаква. Лесно се пропагандира у незнаещия! За да има пряка демокрация, то преди това задължително трябва да се осъществи лустрация. Кой ще я осъществи? От 30 години избираме една и съща политика, пропагандирана просто от различни лица! И, какъв ви е извода, протестиращи? Смяна на системата!!!
    Протестирайте за електронно гласуване, което е задължитвлно! Протестирайте за преференции защото, това е крачката към пряката ви демокрация! Протестирайте за ИК, и за това че орязаха изборните права на децата ви зад граница, които същите прокудиха с некадърността си.
    Много път имаме да извървим до пряката демокрация, а ние не знаем как започнем! Или, започваме с каруцата напред!