Протестите продължават

И днес в много от големите градове на страната се очаква да има протести. Недоволните се обявяват за касиране на резултатите от предсрочните избори и настояват за оставка на кабинета Орешарски след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. От СДВР съобщават, че няма задържани след вчерашния протест. Хиляди се събраха на втория ден от протестите.

Припомняме, че вчера към 20.00 часа броят на протестиращите нарасна значително. Протестиращите скандираха: “Долу ДПС”, “Оставка”, “Мафия”, “Избори”. Протестът премина в шествие, което започна от площад “Независимост”, продължи до Народното събрание, Орлов мост, след което хилядите събрали се да изразят недоволството си тръгнаха по бул. “Евлоги Георгиев” и се насочиха към НДК.

Близо 57 000 поддръжници е събрала в социалните мрежи идеята за нов протест на несъгласните с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Недоволните ще се съберат на протестен митинг пред сградата на правителството и пред общински центрове в страната, предаде КРОСС.

Няма нормален гражданин, който да иска да бъде управляван от мафия и мафиотите. Не сме съгласни с назначаването на такъв човек на такава позиция. Това е Държавна сигурност, приемаме го буквално лично. Всички са против мутрите и в политиката и изобщо във властта. Това правителство обеща, че в крайна сметка няма да има никакви престъпници във властта. Не може една партия със седем процента да налага мнението си на цяла България, заявиха протестиращите в Ловеч. Няма задържани по време на снощния протест в София, съобщават от полицията.

От МВР допълват, че протестът е преминал без тежки инциденти и е приключил малко след полунощ. От полицията уточниха за “Хоризонт”, че нощта е преминала без тежки инциденти. Единствените опити за ескалация между участници в протеста и органите на реда бяха няколко хвърлени бомбички в краката на полицаите. Служителите на МВР обаче не реагираха и така не се стигна до безредици. Между седем и десет хиляди души участваха в първия протест, обобщиха информацията от МВР. Най-масов е бил протестът пред сградата на Министерски съвет.