Психолог: В България има дефрагментация на обществото

„Винаги ще се случват тежки неща, трудни за приемане. Но в България в момента се случва дефрагментация на обществото, пълен разпад на всичко. Около най-светлия християнски празник умряха толкова деца. В нашето съвременно общество, в начина, по-който се управлява тази държава, има пълен разпад”, коментира психологът Росен Йорданов в предаването „На светло с Люба Кулезич” по Нова телевизия.

„Според данните на прокуратурата в България има 660 хиляди неразкрити престъпления за една година, 1 милион преустановени преписки в прокуратурата, 40% от престъпленията изобщо не се съобщават на полицията. Това е картината у нас, освен това сме и много бедни”, каза още психологът.

„Навсякъде стават ужасни неща, но тук се натъквам на една тишина. Когато се случи нещо подобно, хората се изненадват и мълчат. Липсва лидерството, защото то показва, че може да сме част от една успешна общност. Много от престъпленията са се случили, защото хората си мълчат. Ние непрекъснато деградираме”, допълни Йорданов.

„Проблемът в тези престъпления не е в това, че те се извършват. Навсякъде се случват. Въпросът е, че много от тях са извършени пред очите на обществото. Проблемът е в мълчанието, в липсата на комуникация”, отбеляза той./КРОСС/