Първи дарителски кръг за област Бургас

 

На 09. 07. 2013г. от 17:30 часа в зала „Георги Баев” на КЦ „Морско казино” ще се проведе за първи път „Дарителски кръг  за област Бургас”, организиран от „Обществен дарителски фонд – област Бургас”. Форматът дарителски кръг е създаден от Фондация „Работилница за граждански инициативи” през 2012 г. и е вдъхновен от опита на финансиращата мрежа във Великобритания ( The Funding Network), която от 2002 година насам обединява индивидуални дарители за финансиране на проекти за социална промяна. Дарителският кръг дава възможност за директен контакт между организациите, набиращи средства и дарителите. Поканени са Областният управител на област Бургас– Павел Маринов, кметът на Община Бургас – Димитър Николов, както и представители на бизнеса. Всички те ще обединят своите ресурси, за да подкрепят няколко предварително одобрени проекта, които са важни за местните общности.

А именно:

– „Да помогнем на децата от Детски център „Св. Николай Чудотворец” –гр. Бургас да опознаят лагуната Атанасовско езеро .”  Проектът включва опазване на езерото и неговото биоразнообразие, както и социална адаптация и интеграция на деца с увреждания.

– „Карай по- бавно, живей по-дълго!”  Клуб „Лайънс Несебър” отправя послание „Пази детето!”. През летния сезон, когато движението по пътищата е много натоварено, е хубаво да се напомни на всички участници да внимават.

– „Да научим децата от днес, да играят игрите от вчера!”  Сдружение „Младежки глас” цели да предотврати заседналия на чин на живот и да покаже на децата, че няма по-ценно от игрите навън с приятели.По този начин се стимулира тяхното психическо развитие и физическа активност.

– „Лятна творителница за кукли” . Проектът цели предотвратяване социалната изолация на деца, отглеждани в семейства с домашно насилие, деца лишени от родителска грижа, деца от социално слаби семейства и талантливи деца чрез включването им в групи за съхраняване и опазване на народните традиции, насърчаване на инициативността, творчеството и осмисляне на свободното им време, както и създаване на възможност за социална, толерантна и личностна адаптация и реализация.

– Подобряване и изграждане на спортни площадки в детските градини и училищата на територията на гр. Бургас .ДФК „Звездичка” влага много любов и професионализъм в работата си. Основна цел за развитието и осъществяването на това е да се осигурят добри условията за игра в детските градини и училищата.

„Обществен дарителски фонд- област Бургас” насърчава сътрудничеството между органите за местното самоуправление, нестопанските организации и бизнеса за устойчиво местно развитие. Основното послание, което предава е, че заедно можем да сътворим промяната, която искаме да видим.