Пътни инциденти в Бургаско на 01.11.

За пътните инциденти, станали на 1.11. съобщава пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 01.11.т.г. около 10.15 ч. в уличната отсечка пред бл. 57 в ж.к. «Меден Рудник», т.а. «Мерцедес Спринтер», с бургаска регистрация, управляван от 41- годишен бургазлия, поради недостатъчна предпазливост към 39- годишен бургазлия, полагащ кабел за интернет, преминавайки върху кабела го закача и същия след опъването си, събаря на земята полагащия го мъж. Той си удря главата в земята и е откаран и настанен в болница «Бургас мед» със сътресение на мозъка, без опасност за живота.

На 01.11.т.г. около 14.23 ч. на пътя Малко Търново – с. Маринка, км. 262+400 от с. Извор в посока с. Маринка, настъпва пътен инцидент с участието на три коли : л.а. «Сузуки Витара», с бургаска регистрация, управляван от 33- годишна бургазлийка, л.а. «Форд Мустанг», с бургаска регистрация, управляван от 57 -годишен бургазлия и л.а. «Дачия Логан», с бургаска регистрация, управляван от 40- годишен бургазлия / и трите МПС се движели в посока с. Маринка/. Инцидентът възникнал при т.нар. «двойно изпреварване», при което водачът на л.а. «Форд» предприема изпреварване на двете предходни коли, като паралелно с това и водачката на л.а. «Сузуки» предприема изпреварване на «Дачия»-та. Стига се до сблъсък, в резултат на който «Сузики»-то излиза извън пътното платно и се блъска в крайпътно дърво. В УМБАЛ- Бургас са откарани водачката на л.а. «Сузуки» и 6- годишният й син. Жената е приета за лечение в отделение «Ортопедия» с фрактура на дясната подбедрица, без опасност за живота, а сина й е настанен за лечение в отделение «Реанимация» с диагноза «политравматизъм», с опасност за живота.

На 01.11.т.г. около 16.35 ч. на айтоската улица «Георги Кондолов» пред дом №2 / в условията на прав уличен участък с наклон при спускане/, поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътен бордюр и падайки на тротоара, двуколесно индивидуално електрическо превозно средство, управлявано от 17- годишен айтозлия, който с охлузни рани в областта главата и десния крак, е прегледан в болница «Дева Мария» – Бургас и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

На 01.11.т.г. около 16.57 ч. на кръстовището на бургаските улици «Транспортна» и «Димитър Аврамов», л.а. «Хюндай I 30“, с бургаска регистрация, управляван от 59- годишен бургазлия, при извършване на завой на разрешен зелен сигнал на светофара, отнема предимството и блъска 63 -годишна пешеходка от Бургас, правомерно пресичаща по пешеходната пътека на зелен светофарен сигнал. Жената с контузия на лумбалните прешлени, е прегледана в УМБАЛ – Бургас, но отказала хоспитализация.

На 01.11.т.г. около 17.46 ч. на бургаската улица «Тодор Александров», в района от пътен възел «Юг» в посока ул. «Спортна», на около 100 м. преди бензиностанция «ЛУКОЙЛ», л.а. «Ситроен Берлинго», със софийска регистрация, управляван от 57- годишен бургазлия навлиза частично от лява в дясната пътна лента, като не пропуска и удря странично движещия се с предимство от дясната му страна автобус «Соларис Урбино», с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас, управляван от 50- годишен бургазлия. От ПТП на пода в автобуса пада 57 -годишна бургазлийка, която с контузията на лявата длан и дясното коляно, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.