Пътни инциденти в Бургаско през почивните дни

polic1За пътните инциденти в Бургаско през почивните дни съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

На 12.11.т.г. около 11.22 ч. на бургаската улица «Иван Вазов» до дом №75, лек автомобил «Опел Астра», с бургаска регистрация, управляван от 34- годишна карнобатлийка, поради загуба на контрол, блъска отзад спрелия за престой на светофара лек автомобил «Фиат Скудо», с ямболска регистрация, управляван от 47- годишна жена от Ямбол. От ПТП пострадала водачката на лекия автомобил «Опел Астра», която е прегледена в УМБАЛ  – Бургас и освободена за домашно лечение с комоцио и контузия на врата, без опасност за живота.

На 12.11.т.г. около 12.20 ч. на пътя Бургас – кв. «Сарафово», товарен автомобил «Мерцедес Акторс», с бургаска регистрация        , собственост на ДК «Домостроене» АД, управляван от 32- годишен бургазлия, поради движение с несъобразена с интензивността на трафика скорост, се блъска в товарен автомобил «Форд Транзит», с бургаска регистрация, управляван от 53- годишен бургазлия, а той от своя страна вследствие на удара се отмества и се удря т.а. „МАН”, с бургаска регистрация, управляван от 43 годишен бургазлия / и двата товарни автомобила престоявали в дясната пътна лента за извършване на ремонтни дейности / обозначени и обезопасени с временна сигнализация на участъка в ремонт//. От ПТП пострадал водачът на товарния автомобил «Форд Транзит», който с контузия на главата, без опасност за живота, е прегледан в болнично заведение и освободен за домашно лечение.

На 13.11.т.г. около 18.20 ч. на пътя Приморско – с. Веселие, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътна канавка, л.а. «Пежо Партнер 1.4 I», с бургаска регистрация, управляван от 27- годишен от Приморско, който с охлузни рани, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 13.11.т.г. около 08.30 ч. в Районно управление – Средец е получено съобщение за противозаконно отнет л.а. „Форд Транзит”, с бургаска регистрация, ползван от 18 -годишен мъж от Средец / отнемането е осъществено за времето от 20.00 ч. на 12.11.т.г. до 08.30 ч. на 13.11.т.г. от паркинг пред заведение в Средец/. В резултат на бързите полицейки действия автомобила е открит в близост до центъра на селото, като е установено, че в него е проникнато през незаключена врата и с помощта на контактен ключ е стартиран автомобила. Констатиран е и извършителят на деянието – това е 36- годишен криминално проявен от Средец, който направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава.

На 14.11.т.г. около 10.18 ч. на айтоската улица «Христо Ботев» № 15, пред магазин за хранителни стоки, в условията на прав участък от пътя в наклон при спускане, т.а. «Ситроен Джъмпер», с бургаска регистрация, управляван от 51- годишен айтозлия при извършване на маневра на заден ход, блъска 82- годишна пешеходка от Айтос, която с контузия на дясното коляно и мозъчно сътресение, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.