Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти в Бургаско, станали на 7 август съобщава пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 07.08.т.г. около 01.34 ч. на пътя Бургас – кв. «Ветрен», до магазин «Хюндай» в посока кв. «Ветрен», поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се вдясно в предпазната мантинела, като вследствие на удара се отклонява наляво и се осурква в лявата мантинела, л.а. «Мерцедес С 200», с бургаска регистрация, управляван от 20- годишен мъж от с. Тополица, с който се придвижвали още трима мъже /на възраст от 19 до 20 години/. От ПТП пострадал един от пътниците – 20- годишен мъж от с. Тополица, който с открита рана на главата, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 07.08.т.г. около 08.17 ч. в карнобатското село Сан Стефано, поради движение с несъобразена с релефа на пътя, състоянието на превозното средство и други обстоятелства скорост и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се последователно в метален гараж и крайпътно дърво, лек автомобил «Фолксваген Пасат», с пловдивска регистрация, управляван от 23- годишен софиянец /неправоспособен водач/, който с охлузвания и натъртвания по тялото, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 07.08.т.г. около 13.44 ч. на автомагистрала «Тракия», км. 324+300 м. в посока София, влекач «Волво» с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 53- годишен мъж от Сливен, поради движение с несъобразена с интензивността на трафика, състоянието на превозното средство и други обстоятелства скорост, блъска движещия се пред него лек автомобил «Тойота Ярис», с бургаска регистрация, управляван от 31- годишна жена от Карнобат, който се завърта на пътното платно и блъска лек автомобил «Мерцедес С 180», с ямболска регистрация, управляван от 47- годишен мъж от ямболското село Зимница. От ПТП пострадала водачката на л.а. «Тойота», която с контузия на гръдния кош, е настанена за лечение в УМБАЛ І Бургас.

На 07.08.т.г. около 14.00 ч. на околовръстния път на Созопол, км. 5-ти, внезапно навлязлата на платното за движение 24- годишна пешеходка – руска туристка се блъска в страничното дясно огледало на л.а. «Мерцедес ML 230“, със софийска регистрация, управляван от 68- годишен софиянец, в резултат на което получава фрактура на шийката на таза / туристката е оперирана по спешност в болница «Сърце и мозък» – Бургас/.