Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти, станали на 15 и 16 септември в Бургаско съобщава пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 15.09.т.г. около 05.30 ч. на пътя Варна – Бургас, /пред комплекс «Съни Дей 3» неустановено към момента МПС, движещо се в посока от Варна към Бургас, блъска неправилно пресичащ пътното платно 24- годишен пешеходец от Варна, който с фрактури на рамото и глезена, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота. След допускане на пътния инцидент неустановеното МПС напуснало местопроизшествието. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

На 15.09.т.г. около 12.45 ч. по пътя Карнобат – Ришки проход, поради загуба на контрол самостоятелно катастрофира, блъскайки се последователно в земен насип, крайпътна растителност и отводнителна канавка, лек автомобил «БМВ 330 Д», с варненска регистрация, управляван от 19- годишен мъж от сунгурларското село Костен /стаж, като водач – 7 месеца/. От ПТП пострадали пътуващите в лекия автомобил 21- годишен мъж от с. Костен, общ. Сунгурларе / получил натъртвания в областта на дясното рамо, прегледан в болница «Дева Мария» – отказал хоспитализация/ и 16- годишно момиче от с. Климаш, общ. Сунгурларе / получила натъртвания в областта на лявото бедро, без опасност за живота, прегледана в болница «Дева Мария» и отказала хоспитализация/.

На 16.09.т.г. около 16.45 ч. на кръстовището на улиците «Михаил Герджиков» и «Стефан Караджа» в Царево лек автомобил «Мазда 626», с бургаска регистрация, управляван от 68 -годишен мъж от Царево отнема предимството и допуска пътен инцидент с мотопед «Хонда», с бургаска регистрация, управляван от 34 -годишна жена от Царево, която с травма на далака / спукан далак/, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

А ето кои са случаите на шофиране след употреба на алкохол и наркотици:

На 15.09.т.г. около 02.25 ч. в района на хотел «Аква Невис» в Слънчев бряг служители от сектор «Специализирани полицейски сили» към ОДМВР – Бургас спрели за полицейска проверка л.а. «Мерцедес CLS 320», със сливенска регистрация, управляван от 21- годишен мъж, като установили, че същия шофира след употреба на наркотични вещества / метамфетамин/. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

На 16.09.т.г. около 05.15 ч. на бургаската улица «24-ти Черноморски пехотен полк», до бл. 108 в к-с «Лазур», служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Нисан», с бургаска регистрация, управляван от 51- годишен бургазлия, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,23 промила. Водачът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

На 16.09.т.г. около 22.00 ч. служители от четвърто Районно управление – Бургас опитали да спрат за проверка двама мъже, придвижващи се с електрически тротинетки по велоалеята на бул. «Захари Стоянов». Забелязвайки полицейските служители единия от мъжете изхвърля на земята пакет във вид на топка от стреч фолио, след което с тротинетката излиза на пътното платно и с бърза скорост в насрещното движение се оттегля в посока ж.к. «Меден Рудник». Констатирана е самоличността му – това е 32- годишен мъж от Бургас. В изхвърления пакет са открити съцветия от суха зелена тревна маса / марихуана/ с приблизително тегло 50 гр.

На 17.09.т.г. около 15.30 ч. на пътя между карнобатскит есела Церковски и Венец л.а. «Пежо 206», с варненска регистрация, управляван от 67- годишна руска гражданка, постоянно пребиваваща в с. Венец допуска пътен инцидент с материални щети. Водачката е тествана за употреба на алкохол, като дрегерът отчел – 2.09 промила. Жената отказала да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

На 17.09.т.г. около 17.00 ч. на ул. «Първа» в Слънчев бряг», до хотел «Авеню», служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка джип «Гранд Чероки», с бургаска регистрация, управляван от 57- годишен немски гражданин, постоянно пребиваващ в Несебър. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел – 2.18 промила. Мъжът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

Работата по тези случаи продължава