Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти в Бургаско съобщи пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 21.09.т.г. около 11.40 ч. на кръстовището на карнобатските улици «Димитър Полянов» и «Димитър Благоев» /до хотел «Елагант»/, лек автомобил «Ауди А 4 Авант», с бургаска регистрация, управляван от 18 -годишен мъж от с. Екзарх Антимово  отнема предимството и блъска пресичащата по пешеходна пътека 66 -годишна карнобатлийка, която с охлузвания по тялото, без опасност за живота, е получила медицинска помощ и е освободена за домашно лечение.

На 22.09.т.г. около 01.00 ч. на пътя Айтос – Карнобат / в условията на прав участък при изкачване/, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно дърво т.а. «Ивеко», с хасковска регистрация, управляван от 61 -годишен мъж от Хасково, който с болки в областта на гръдния кош, е откаран в болница «Дева Мария», където е прегледан и освободен за домашно лечение. В същата болница е откаран спътника на водача – 41- годишен мъж от Гълъбово, който с болки в областта на десния крак, е прегледан и освободен за домашно лечение.

На 22.09.т.г. около 12.43 ч. на пътя между руенските села Дъскотна и Добромир, лек автомобил «Опел Корса», с варненска регистрация, управляван от 38- годишна жена от Варна, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост в условията на десен завой, изгубва контрол и навлизайки в лентата за насрещно движение блъска странично правомерно движещия се там лек автомобил «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 22- годишен мъж от руенското село Соколец. От ПТП пострадали пътуващите в л.а. «Опел Корса» 12- годишно момиче от Варна / което с контузия на гръдния кош, е настанено за наблюдение в УМБАЛ – Бургас/ и 8 -годишно момченце от Варна / което с контузия на мозъка, е настанено за наблюдение в УМБАЛ – Бургас/.

На 22.09.т.г. около 13.00 ч. на ул. «Св.Св. Кирил и Методий» пред дом № 6 в Свети влас, лек автомобил «Опел Астра», с бургаска регистрация, управляван от 22 -годишна жена от Свети влас по неустановени до момента причини допуска пътен инцидент с 70 -годишна пешеходка от Свети влас, която с фрактура на четири ребра е транспортирана до болница «Сърце и мозък» – Бургас.

На 22.09.т.г. около 16.45 ч. на около 500 м. преди кръстовището на пътя Бургас – Варна и отсечката с. Тънково – Несебър, лек автомобил «Алфа Ромео 159», с бургаска регистрация, управляван от 18- годишен несебърлия / стаж 5 месеца/, поради движение с несъобразена скорост допуска пътен инцидент с лек автомобил «Дачия Лоджи», с бургаска регистрация, управляван от 46- годишен мъж от Несебър. От ПТП пострадали : водачът на л.а. «Дачия» / получил контузия на главата/ и 5 -годишната му дъщеря, на която са избити три млечни зъба, но е без опасност за живота.

На 22.09.т.г. около 21.10 ч. на ул. «Първа» пред х-л «Свежест» в Слънчев бряг, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост при приближаване към кръстовище и рязко намаляване на скоростта, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се на пътното платно триколесно пътно превозно средство, без табела с регистрационен номер, неустановена марка и модел, собственост и управлявано от 31- годишен мъж от Криводол, обл. Враца, без застраховка «Гражданска отговорност». От ПТП пострадал водачът на превозното средство, който с комоцио, без опасност за живота е настанен за наблюдение в отделение «Неврохирургия» към болница «Сърце и мозък». 31 -годишният мъж е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел – 1.57 промила.

На 23.09.т.г. около 01.40 ч. на карнобатската улица «Москва» до Държавно горско стопанство – Карнобат, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в метален стълб и преобръщайки се на пътното платно, л.а. «Шкода Фабия», с бургаска регистрация, управляван от 70- годишен бургазлия, който с политравматизъм и опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 23.09.т.г. около 15.00 ч. в района на вело и пешеходната алея пред х-л «Аква» в Слънчев бряг 22- годишен пешеходец от с. Руен излязал внезапно на платното за движение, в резултат на което е блъснат от индивидуално електрическо превозно средство, управлявано от 15 -годишен несебърлия, който с контузни рани на главата, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 23.09.т.г. около 15.58 ч. на кръстовището на карнобатските улици «Москва», «Екзарх Антим I» и Промишлена зона – север лек автомобил «Хюндай Акцент», със софийска регистрация, управляван от 83- годишен софиянец не спира на пътен знак «СТОП» и допуска пътен инцидент с мотоциклет «Хонда», с бургаска регистрация, управляван от 27 -годишен карнобатлия, който със счупвания в областта на дясната предмишница и десния лакът, е настанен за лечение в болница «Дева Мария» – кв. «Ветрен».