Пътно-транспортни произшествия в Бургаско на 10 май

odmvr_BurgasЗа  пътно-транспортни произшествия през вчерашния ден съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

На 10.05.т.г. около 10.40 ч. на бургаската улица «Иван Вазов» пред дом №36, л.а. «Пежо 206», с бургаска регистрация, управляван от 19 -годишна бургазлийка, движещ се от ул. «Цар Петър» в посока ул. «Цар Калоян», отнема предимството на правомерно преминаващата по пешеходната пътека 66 -годишна жена от Бургас, която се удря в предната дясна врата на автомобила и получава контузия на лявата ръка и гръдния кош /пешеходката е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение, без опасност за живота/.

На 10.05.т.г. около 10.43 ч. на бургаската улица «Георги Калоянчев», пред вх. 2 на бл. 44 в ж.к. «Изгрев», товарен автомобил «Шкода Рапид», със софийска регистрация, управляван от 56- годишен мъж от с. Зимница, при приближаване към пешеходна пътека, не пропуска и блъска преминаващата по пътеката 19 -годишна пешеходка от Бургас, която с контузия на главата и лумбалната част, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 10.05.т.г. около 13.00 ч. на айтоската улица «Зюмбюл» пред дом №10, т.а. «Мерцедес Спринтер», със софийска регистрация, управляван от 56 -годишен бургазлия, при движение на заден ход, блъска преминаващия зад автомобила 60- годишен пешеходец от Айтос, който с фрактура на черепа, с опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 10.05.т.г. около 13.50 ч. на бургаската улица «Чаталджа» до дом №47, л.а. «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 66 годишен бургазлия, при престрояване от дясна в лява пътна лента, допуска ПТП с движещия се правомерно л.а. «БМВ 530 Д», с бургаска регистрация, управляван от 43 -годишна бургазлийка. От ПТП пострадали : водачът на л.а. «Фолксваген» / получил контузия на главата и изкълчена ключица/ и неговата спътничка и съпруга /56- годишна жена от Бургас/, която получила общи контузии. И двамата отказали да бъдат настанени за лечение в медицинско заведение.

На 10.05.т.г. около 17.07 ч. на бургаската улица «Мария Луиза», автобус «Соларис Урбино», с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас, управляван от 53 -годишен мъж от с. Изворище, спира рязко, поради което правостоящ пътник – 74- годишен бургазлия пада на пода в автобуса и получава леки наранявания /същият отказал да бъде настанен в медицинско заведение/.