Радио Бургас дари книги с послания на децата от „Ронкали“

В Световния ден на книгата и авторското право -23 април Радио Бургас дари книги на Центъра за настаняване на деца в риск от семеен тип „Ронкали“. Детска класика и нашумели нови заглавия от българската и световна литература получиха възпитаниците на дома. Книгите са с лични послания от журналистите на медията.

„Във времена на бездуховност, в които идват все по-тревожни сигнали за неграмотност от образователната система, избрахме своите любими книги с надеждата, че всяка ще отвори нов свят за децата“, казва за кампанията главният продуцент на радио Бургас Даниела Костадинова.

Директорът на дома Снежана Витанова показа библиотеката на дом „Ронкали“, в която ще влязат и книгите от радио Бургас. Мит е, че подрастващите не четат, каза тя. Това потвърдиха и децата, които разказаха за своите интереси. Ученикът в Търговската гимназия Калин залага на фентъзи жанра, а Ивелина от СОУ „Епископ Константин Преславски“ предпочита любовни романи с щастлив край.

Инициативата на Радио Бургас е част от поредица срещи с децата от дом „Ронкали“. В следващата екипът на националната медия в Бургас ще им покаже как се прави радио.