Райков не вижда достатъчно доказателства за вината на Цветанов

Не смея да си помисля, че е възможно по времето на служебното правителство да са извършвани нерегламентирани подслушвания. Така служебният премиер Марин Райков коментира пред журналисти данните на прокуратурата за нерегламентираното подслушване и следене, извършвано от МВР.
Райков обясни, че няма впечатление да има достатъчно доказателства за вината на Цветан Цветанов. В противен случай щяло да бъдат повдигнати обвинения, а докато такива няма, действа презумпцията за невиновност, както е в демократичните държави, предаде КРОСС.
Той призова за спокойствие, за да може съответните органи да си свършат работата и изрази очакване в разумно време институциите да приключат разследването.
От думите му стана ясно още, че именно по негово настояване са били отстранени временно настоящият шеф на СДОТО Радко Димитров и началникът на 4 отдел в СДОТО Сергей Кацаров.

Днес министър-председателят присъства на първата по рода си инициатива на отворени врати на ВСС по повод на Деня на Конституцията. България според Райков отдава огромно значение на това, че е правова държава и има разделение на властите, които помежду си са в диалог. Самоличността ни като европейска държава минава през ефективното функциониране на независимата съдебна система на България, заяви служебният премиер.