Рекорден брой точки в дневния ред на 15-тото заседание на несебърския парламент

Инфраструктурата на “Слънчев бряг”АД си остава към дружеството за настоящия туристически сезон

 

Началото на заседанието е насрочено за 11 ч. на 30 май. На него ще се гласува общинската стратегия за развитие на социалните услуги, актуализация на капиталовата програма, увеличаване на броя на таксиметровите автомобили на територията на Обзор, средства за отпускане на гориво на Специализирано полицейско управление-Бургас и финансиране на МБАЛ-Бургас.В случая с МБАЛ става въпрос за закупуване на специализирана хладилна техника за съхраняване на човешка плазма, кръв и кръвни продукти на стойност от 23 890 лв.  .

Общинският съветник Костадин Нищелков предлага  за гласуване отпускане на финансови средства за довършително монтажни дейности на църковните храмове в село Гюльовца и в  ж.к. “Черно море” съответно – 25 500  и 15 000 лв.

Точките от 22 до 31 са за отдаване под наем чрез явен търг на обекти общинска собственост, от 39 до 43 са за смяна на предназначението на имоти в землището на село Равда., а по предложение на зам.кмета Лазар Япаджиев, визирано в т.53, съветниците ще гласуват схемите за преместваеми обекти по чл.56 от ЗУТ в кк “Слънчев бряг – запад”.

Статистиката на проведените досега 14 заседания на местния парламент показва, че с най-много точки в дневния ред са били заседанията на 11 април и 18 юли 2012  -по 54. Tака че 15-тото заседание е с рекорден брой точки – 55. Сред тези точки липсва такава за прехвърляне на инфраструктурата на “Слънчев бряг”АД към Община Несебър и тя си остава за стопанисване и експлоатация към дружеството за настоящия туристически сезон.

                                                                                   Максим МОМЧИЛОВ