Седемте стрели на Света Богородица бранят Поморие

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Чудодейната икона „Света Богородица Седмострелна – Смекчаване на злите сърца“ беше тържествено посрещната в Поморие. На 9 август Седемте стрели на Света Богородица  бранят Поморие в манастир „Свети Георги”, където вярващите ще могат да се помолят пред нея до 18.00 часа. Само за няколко часа, стотици вярващи се събраха в поморийския  манастир, за да се докоснат до светинята и да сведат глава пред нея.

С литийно шествие, което ще започне в 18.00 часа от кафе “Градина” /в началото на главната пешеходна улица в града/,  ще бъде пренесена до храм „Рождество на Пресвета Богородица”. Там тя ще бъде оставена за поклонение до 21.00 часа на 11.08.2016,  след което ще излети обратно за Русия. Поверието е, че Божията майка чува първо майчините молитви и ги сбъдва. Интересен факт за иконата е, че тя не е рисувана от художник иконограф, а представлява снимка, залепена за шперплат. Собственост е на жена от Русия, на име Маргарита, която я купува от случаен пазар. Занася я вкъщи, където иконата започва да мироточи и да сбъдва желания.

От Русия до България иконата идва с нейния официален пазител Сергей Фомин. Посещението на “Св. Богородица със седемте стрели” у нас се осъществява със съдействието на фондациите “Народно единение”- България, с председател Христо Маринов, “Народно единство”- Русия, с президент Александр Рапопорт, “Балкански институт за възстановяване и развитие”, Архимандрит Филип- настоятел на Руското подворие в София, кметството на Поморие, със специалното съдействие на кмета Иван Алексов, и директора на Руският Културно-Информационен център Павел Журавлев