Сигналът срещу Бисеров свързан със сериозни международни финансови преводи?

Зная, но не мога да кажа какъв е сигналът до главния прокурор срещу Христо Бисеров. Това коментира в кулоарите на парламента бившият вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде КРОСС.
Това, което се говори, е свързано със сериозни финансови преводи от една държава към друга, посочи той.
Запитан откъде има такава информация, той каза: “Тези неща бързо се разгласяват”. Не даде подробности с аргумента, че компетентните органи трябва да се произнесат.
Цветанов подчерта, че разполага с информацията “от достатъчно време, за да си направи подобни изводи” и отказа да отговори дали когато е бил министър на вътрешните работи, ДАНС е проверявала Бисеров. Не можел да коментира и има ли връзка между оставката на Бисеров и сигнала от ДАНС към прокуратурата срещу него.
“За мен е важно при такива знакови напускания на парламента да бъдат запознати и журналисти, и българската общественост с мотивите. Информацията няма как да бъде скрита и в тази връзка се предприемат тези действия на компетентните органи”, каза днес Цветанов. Запитан има ли връзка между оставката на зам. главния прокурор Бойко Найденов в понеделник и сигнала срещу Бисеров, той отговори само, че като министър той и колегите му имали пълно доверие на Найденов.
Според зам.-председателя на ГЕРБ оставката на Бисеров като заместник-председател на ДПС няма да повлияе на подкрепата за партията.
“Дори сега, ако отидете в смесените региони и попитате как възприемат коалицията с “Атака”, местното население няма мнение по тази тема. Там никога не са имали позиция, която да може да рефлектира върху електоралните нагласи”, посочи той.