Сидеров: Незабавно замразяване на цените на тока

“Има редица нарушения на лиценза и ние сме сезирали ДЕКВР. Ние питаме защо правителството се бави, а не им го отнема? ЧЕЗ бяха изгонени от Албания, явно те имат характера, а няколко наши правителства наред не го правят. Тези дружества са колониални заяви преди време Борисов, но после ги забрави тези думи. Изводът, който правим е незабавното да бъдат прекратени договорите, да бъдат замразени цените докато не излезем от кризата. Това не е партийна кауза, а национална. Трябва да се намали цената на тока и тя да е съобразена с доходите на гражданите”. Това заяви лидерът на “Атака” Волен Сидеров от парламентарната трибуна, предаде КРОСС.

Говори се, че НЕК е на загуба, а реализира над 3 млр, лева приходи. Имаме близо 7 млр. лева добавена стойност за цената на тока, която плащаме и как няма да се оплаква българските гражданин. Има един фактор, които се казва покупвателна способност – в Австрия, Белгия, Швеция и т.н ., където тя е висока – плащат по-евтин ток от нас, допълни още той.

Сидеров заяви, че от “Атака” призовават вече няколко пъти да се прекратят договорите с ЧЕС,ЕОН, EVN и да се върнат в български ръце.