Силен вторичен трус и в Гърция, и в Турция

zemetresenieЗеметресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес сутринта в Гърция, предаде Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център. Епицентърът е бил на около 8 километра североизточно от гръцкия град Неон-Карловаси, на дълбочина 10 километра. Няма данни са пострадали.

За момента жертвите на мощното земетресение в Егейско море са 35, а ранените са над 900. Разрушените сгради са около 100, като цунамито е нанесло сериозни щети в района на пристанището. Хората прекараха нощта в палатки и автомобили заради страх от нов трус.

Мощен вторичен трус с магнитуд 5 по скалата на Рихтер, е разтърсил и Турция, съобщи Службата по управление на бедствията и извънредните ситуации. Това е най-силният сред 400-те вторични труса, ударили страната след земетресението в петък.

Вчера трус от 7 по Рихтер и последвало цунами удариха бреговете на Турция, близо до Измир.

Междувременно трус от 5,6 по Рихтер беше регистрирано и в Норвегия. Епицентърът на труса е бил на около 205 километра северозападно от селището Олонкинбюен, на дълбочина 10 километра. Няма данни за пострадали и разрушения.