Скандалният йеромонах Кирил: Не съм гей

“Не съм гей. Грешен съм”. Това заяви пред TV7 йеромонах Кирил, който през седмицата се прочу със скандалния си запис по скайп, в който говори за гейовете в църквата с приятеля си Георги. Той призна, че разговорът съществува, но липсват огромни части, цитира Кросс. Въпросният запис, който скоро бе излъчен, беше като една торта подреден. Това бяха слепени неща от шест записа наредени един след друг, обясни Кирил. Попитан защо в разговора говори, че го боли дупето, Кирил отговори, че има хемороиди, но това нямало общо с разговора.

„Отворете обявата на Георги и прочетете. Не съм хомосексуалист. Аз съм монах. Откровен, почтен човек”. На въпрос защо казва, че в манастирите има много хора с обратни наклонности, йеромонахът отговори, че думите му са извадени от контекста.„Говорим за стари, болни хора, които не могат да правят такива неща. И да има гейове, аз не знам”, каза още йеромонахът.

В края на разговора в разговора се включи и въпросният Георги, който разкри скандала.”Не съм го изнудвал. За какво ми даде 900 лева ли? Даде ми ги, за да наема жилище в София, за да живеем заедно. Той си плаща за секс”, обяви Георги.