Стефка Костадинова: Лечева нищо не направи за 8 години в БОК

“Аз съм човек, който е дал много на спорта и в длъжността, която заемам също мога да бъда от помощ”, заяви в ефира на БТВ Стефка Костадинова, която започва трети мандат като председател на БОК.

Световната шампионка в скока на височина заяви, че изборът й на поста е абсолютно легитимен, въпреки че от двата щаба на загубилите кандидати Весела Лечева и Васил сигнализираха редица нарушения на устава.

“Общото събрание на БОК, което се проведе на 9 май е абсолютно легитимно. За първи път бюлетините се брояха пред журналисти и камери и по-ясно и по- прозрачно не може да бъде”, каза Костадинова.

“Много съм разчитала на Весела Лечева. Осем години тя беше мой вицепрезидент. Човек си избира хора, които да му помагат, да му дават идеи. През последните 8 години г-жа Лечева не само не е давала идеи, но не е помогнала с нищо. Не хубаво да говоря така, след като вече съм победила. БОК е обществена организация, която съществува благодарение на спонсори и МОК. Г-жа Лечева не е предложила и не е намерила нито един спонсор за БОК”, заяви Костадинова.

“От 2005 г. до този момент мисля, че аз и моят екип направихме много неща, защото поехме комитета в много тежко състояние. Увеличихме спонсорите, правим олимпийска академия в Несебър, провеждаме младежки фестивали”, добави още Костадинова.

Стефка Костадинова сподели за съветите, които е получила от Иван Славков, когато го е наследила на поста.

“Той много се зарадва. Посъветва ме сама да си правя политиката, сама да си подбирам хората и да се пазя от много предатели. Когато го смених имаше хора от неговия кръг, които говореха лоши неща за него и се предложиха да работят за мен. Аз ги изгоних, макар че и досега дават интервюта”, сподели Костадинова./КРОСС/