Стотици се събраха на национален протест пред сградата на парламента

protestСтотици се събраха на национален протест на партия “Възраждане” пред сградата на парламента с искане за оставката на цялото правителство. Стигна се до сблъсъци с полицаите и булевард “Цар Освободител” бе блокиран.

Има арестувани от протестиращите. Седем мъже и една жена са задържани днес по време на протестните действия в столицата

Според недоволните кабинетът е некомпетентен, а информацията, която се дава в условията на кризата е разнопосочна и объркваща.

След малко по-малко от час на скандирания и речи, включително думи за репресия към ръководството на политическа партия “Възраждане”, събралите се на жълтите павета хора тръгнаха напред, към основния вход на Народното събрание. Стигна се до кратък сблъсък с полицейския кордон, който отстъпи по-близо до входа на парламента и там вече хората бяха спрени.

Последваха и призиви с мегафон към хората, явно от организаторите на протеста, да се спазва ред, че протестът е срещу депутатите, че не бива да се пречи на минаващите по булеварда автомобили, но това не свали особено напрежението, съобщи Агенция Кросс.

Протестът бе организиран от партия “Възраждане”. По време на протестните действия в централната градска част са били предотвратени от полицията опити за нарушаване на обществения ред, блокиране на движението по главни пътни артерии и разкъсване на изградените полицейски кордони.

Според новите противоепидемиологични мерки, които важат от днес, провеждането на подобни организирани събития на групи над 10 души не са позволени.