С полагане на венци започнаха тържествените прояви на СОУ “Любен Каравелов” Несебър

Полагането на венец пред бюст-паметника на Любен Каравелов беляза началото на тържествените прояви, посветени на 180-годишнината от рождението на бележития българин, който е патрон на несебърското училище.

По-късно в салона на читалище „Яна Лъскова 1905” се състоя тържествен концерт, посветен на патронния празник на СОУ”Любен каравелов” – Несебър и 5-тата годишнина на фолклорната група „Незабравка” с ръководител Андиопа Цветкова и хореограф Десислава Червенкова.
Вокално студио „Звезди” с ръководител Руска Узунова откри концерта с песента „Хубава си, моя горо”. Последва ревю на автентични носии от странджански, еркечки, тракийски, северняшки и шопски носии от цяла България, представено от ФГ ”Незабравка”. Изпълнени бяха северняшки, шопски, пиирински, тракийски танц и джиновско хоро. Направена бе ретроспекция на постиженията на фолклорната група за периода на петгодишното и съществуване. Изказани бяха благодарности на всички, помогнали за израстването и утвърждаването на групата както на българската, така и на международната сцена.
В тържествения концерт взеха участие Детско театрално студио „Сцена” с ръководител Пенка Ганчева,което изпълни откъс от фолклорния спектакъл ”Срещнали се два гявола” по Елин Пелин; детска вокална група „Славееви гласове” с ръководител Пепа Запрянова; театрално-комедийно студио „рИфлекс” с ръководител Петко Божилов; първокласниците от клуб ”Историята на моя род” с ръководител Наталия Антонова.
Тържественият концерт приключи с приветствие на Тодорка Желязкова – директор на несебърското училище към всички присъстващи – ученици, учители, служители и родители.
3-етажна торта получи като подарък от партия „Море” колективът на ФГ”Незабравка” послучай 5-годишния си юбилей, след което покани присъстващите на концерта на право българско хоро пред сградата на читалището.

Мара МОМЧИЛОВА