Талантливи деца призоваха да запазим природата чиста

Талантливи деца от Бургас призоваха чрез силата на изкуството своите родители и връстници да опазят и съхранят природата.

В конкурса под надслов „Мисли зелено за бъдещето ни”, организиран от Кроношпан България, се включиха художници на възраст от 3 до 16 годишна възраст. В продължение на два месеца майсторите на четката рисуваха картини, скици, графики, колажи и създаваха малки арт инсталации, посветени на земята. Според изискванията на артистичната надпревара всички участници трябваше да представят по нестандартен и оригинален начин онова, което е нужно да направим, за да опазим природата за идните поколения.

До финала на конкурса достигнаха двайсет и три творби, избрани от авторитетна комисия и жури от представители на международната фондация на Кроношпан, подпомагаща разнообразни инициативи и проекти в образованието и опазването на природата.

На 5 юни, който се чества като Световния ден на околната среда, в представителната зала на Кроношпан в Бургас беше представена изложба с най-добрите творби на децата художници и приложници.

Сред посланията, които децата отправиха със своите произведения, бяха ПРИРОДАТА ОЦЕЛЯВА, ПРЕДАЙТЕ ОТПАДЪЦИ И ВЗЕМЕТЕ БЕЗПЛАТНА КНИГА, МИСЛИ В ЗЕЛЕНО – ПОМОГНИ НА ПЛАНЕТАТА, ЗАСАДИ ДЪРВО, СЪБИРАЙ БОКЛУКА РАЗДЕЛНО, ДА СПАСИМ НАШИЯ ДОМ – ЗЕМЯТА, ПАЗЕТЕ ОКОЛНАТА СРЕДА, НАСЛАЖДАВАЙ СЕ НА ПРИРОДАТА

Голямата награда , велосипед, беше връчена на талантливата Селмин Караалиева на 12 години, от Бургас, представила в прекрасен макет своята идея за използването на зелена енергия и опазването на природата за бъдещите поколения.

От ръководството на Кроношпан България вече обсъждат възможността да използват произведенията на децата в рекламни и информационни кампании на фирмените подразделения в цял свят.