Трима българи планират околосветско пътешествие с яхта за популяризирането на България

Трима българи планират околосветско пътешествие с яхта, чрез което да популяризират България. Те са кръстили групата си: “Тримата мускетари”, защото имат мустаци. Първоначално идеята е хрумнала на Павел Дойчев, но в последствие с реализацията ѝ са се ангажирали близо 10 души.

Пред БНР Павел Дойчев сподели: Идеята беше, трима души, на обща възраст 210 години да направим нещо, което не е правено отдавна. Второ, да се направи не с цел обогатяване лично или с цел да се докаже на някой нещо. Всички трудности, свързани с плаването по океаните, са безспорни, знаете, но, ние не искаме това да е важното. Нашата основна цел е много вдъхновяваща. Целта е, където отиваме, не да направим най-бързото преплаване, а може би най-бавното, да представим България по света, включително и в най-отдалечените краища на планетата, като организираме срещи и с българските общности, и с местни хора, и с туристи случайни. Промоцията ще се осъществява с мултимедийна и аудиотехника с изпълнение на материали за българската култура, археология, фолклор, изкуство, природа и всички аспекти на духовното ни наследство. Предвидили сме също онлайн излъчвания за плаването, също така искаме да имаме и радиовръзка, тъй като онлайн невинаги е възможно.

Засега са планирани срещи с български общности на 24 места. Пътуването ще продължи около година и половина, сочат първоначалните прогнози./КРОСС/