Честит празник, Поморие!

Празникът на Поморие е на 6 май, в деня на Св. вмчк Георги Победоносец (Гергьовден). Празнуваме го с надежди за по-добро. Пожелаваме си здраве, дълголетие и успехи, защото за нас, поморийци, Гергьовден винаги е бил Празник на вярата за мирни и успешни дни, за щастие и благоденствие.
Възникнал преди 25 века, неколкократно опожаряван и отново изграждан, градът е оцелял и преуспял, благодарение на трудолюбието на поморийци. Така е било, защото дедите ни са вярвали в силата на земята си, на морето и на собствените си ръце. Така и ще бъде, ако влагаме усилия да живеем по-добре и да работим за напредъка на града ни.
През 1856 г. е изграден манастирът, посветен на Свети Георги Победоносец, мъченик за християнската вяра, когото почитаме като покровител на града. Християнската символика на нашия патрон свързва името му с храбростта, с победата на доброто над злото и с плодородието. Затова нека се обрнем към нашия застъпник и се помолим Св. Георги да благослови и възнагради думите и делата ни! Нека преливат от плод лозята, нека са пълни мрежите на рибарите, да е успешен бизнесът, да посрещнем един успешен курортен сезон. Да ни спохождат много здраве, радост и успехи!
Честит празник, Поморие! Честит имен ден на Георги, Гергана, Гинка, Галя, Галин, Ганка, Ганчо!

Radiomilena.com