Шофиране след употреба на наркотици

За три случая на шофиране след употреба на наркотици през вчерашния ден съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

На 17.10.т.г. около 08.40 ч. служители от Първо Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Кади», със софийска регистрация, управляван от 42 -годишен мъж от София, като водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици /втората проба била положителна за употреба на метадон и метамфетамин/. Софиянецът отказал да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа със заповед за задържане, а автомобилът е иззет.

На 17.10.т.г. около 10.10 ч. на улица «Освобождение» в Камено служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Волво ХС 60», със софийска регистрация, управляван от 29 годишен мъж от Камено, който е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като втората проба била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин. Водачът е задържан е за срок до 24 часа със заповед за задържане, а автомобила е иззет.

На 17.10.т.г. около 11.30 ч. пред х-л «Грация» в Приморско служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка л.а. «Мерцедес C 200“, с пазарджишка регистрация, управляван от 41- годишна жена от София, която е тествана за употреба на алкохол и наркотици, като втората проба била положителна за употреба на опиати. Водачката е задържана за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

Работата по случаите продължава.