Шофиране след употреба на алкохол

За случаи на шофиране след употреба на алкохол съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

На 12.05.т.г. около 15.00 ч. на кръстовището на бургаските улици «Стефан Стамболов» и «Проф. Якимов», служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Рено Меган», с бургаска регистрация, управляван от 48- годишен бургазлия, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 3,20 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители при Пето Районно управление – Бургас.

На 14.05.т.г. около 02.15 ч. в района до хотел «Вела» в Слънчев бряг служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка л.а. «Мерцедес Е 200», с бургаска регистрация, управляван от 28- годишна жена от берковското село Бързия, като установили, че същата шофирала след употреба на алкохол с концентрация – 2,48 промила. Жената отказала да даде кръв за химичен анализ. Задържана е със заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 14.05.т.г. около 15.25 ч. в поморийското село Страцин служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка л.а. «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 38 .-годишен мъж от с. Ръжица, като установили, че същият шфирал след употреба на алкохол с концентрация – 2,17 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.