Шофиране след употреба на алкохол

За случаи на шофиране след употреба на алкохол съобщава пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 24.11.т.г. около 22.35 ч. в района до несебърския хотел «Котва» служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка микробус «Форд Транзит», управляван от 36 -годишен украински гражданин с временна закрила, живеещ в Слънчев бряг, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.24  промила. Водачът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

На 25.11.т.г. около 20.30 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за пътен инцидент в района пред комплекс „Амбър Бийч», разположен в Слънчев бряг, при който л.а. «Ситроен С 2», със старозагорска регистрация, управляван от 74- годишен несебърлия влязъл в канализационна шахта. Установено е, че водачът управлявал лекия автомобил след употреба на алкохол с концентрация – 1,75 промила / отказал е да даде кръв и урина за химически анализ/. Задържан е с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа, а управляваният лек автомобил е иззет.

На 25.11.т.г. около 23.50 ч. на пътя за с. Писменово служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка т.а. «Фолксваген Кади», с бургаска регистрация, управляван от 48 -годишен мъж от Приморско, като установили, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 1,95 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

На 26.11.т.г. около 09.05 ч. на ул. «Георги Попаянов» в к-с «Меден Рудник» за проверка е спрян л.а. «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 48- годишен бургазлия, като е установено, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,30 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

На 26.11.т.г. около 20.50 ч. на пътя Айтос – Провадия, км. 80, самостоятелно катастрофира л.а. «БМВ Х 5», с шуменска регистрация, управляван от 32 -годишен мъж от руенското село Люляково. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел – 2,23 промила. Отказал е да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

Работата по случаите продължава