Шофиращи след употреба на алкохол

policЗа шофиращи след употреба на алкохол съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

В петък около 22:00 часа в района до “Вива клиник” в Слънчев бряг, служители от Районно управление – Несебър, спрели за полицейска проверка л.а. “Мазда-2”, с бургаска регистрация, управляван от 44-годишен мъж от с. Тича. Установено е, че водачът шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.16 промила. Задържан е за срок до 24 часа.

В събота около 00:47 часа в с. Каменар, служители от Районно управление – Поморие, спрели за проверка лек автомобил “Опел Астра”, с бургаска регистрация, управляван от 37-годишен помориец, като е установено, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,96 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок от 24 часа.

В събота около 15:45 часа в Черноморец, служители от Районно управление – Созопол, спрели за проверка лек автомобил “Митцубиши Аутлендър”, с бургаска регистрация, управляван от 33-годишен бургазлия, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.06 промила. Водачът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа.

В неделя около 04:00 ч. на бургаската улица “Струга” срещу бл. 59, служители от сектор “Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, спрели за проверка л.а. “Ауди А 8”, с хасковска регистрация, управляван от 44-годишен мъж от Харманли, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,25 промила. Водачът откзал да даде кръв за химичен анализ и е задържан за срок от 24 часа.