Янков: Разкритията от тефтерчето са повод за нова проверка на Цветанов и Борисов

Yankov

„Разкритията от тефтерчето на скандалния шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов са повод за нова проверка на имотното състояние на Цветан Цветанов, на дейността на Искра Фидосова като нотариус и на информациите за връзки с престъпния свят на бившия премиер Борисов, както и на многобройните скандали от близкото минало – като този с Мишо Бирата.“ Това заяви пред ТВ 7 народният представител от Коалиция за България и зам.-председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Красимир Янков. Той отбеляза, че това е необходимо, защото вече има неоспорими доказателства как е била управлявана държавата през последните 4 години и как всички институции са били подчинени на няколко човека. „Видяхме как се е влияело върху тази комисия, представяте ли си какво се е случвало с МВР, ГДБОП, ДАНС? Вярвате ли, че е можело да се направи обективна проверка на силовия вицепремиер Цветанов?“, попита Красимир Янков.

По думите му посочените в тефтерчето лица са отговорни и за установените нарушения на провежданите избори, печелени от ГЕРБ, защото те ръководеха изборните кампании, а представляваха и държавата. Красимир Янков изрази увереност в добрата работа на прокуратурата, която заяви, че отговорност ще бъде търсена и от поръчителите на записаното в тефтерчето.

Той апелира към всички български граждани и фирми, които са били репресирани под една или друга форма през последните четири години, да информират съответните институции и медиите, за да не се допуска никога повече този порочен модел на управление, цитира Агенция Кросс.