Янков: Този вот на недоверие е по-скоро вот на лицемерие

„Не знам какво целят колегите от ГЕРБ с този маратон от безсмислени вотове. Със сигурност обаче знам какво постигат – рушат доверието в парламента като институция, обезсилват ролята на вота като парламентарен инструмент и не на последно място – губят обществено доверие и подкрепа. Така коментира последните политически събития народният представител от Коалиция за България Красимир Янков, цитира Kross.bg

По повод гласуването на последния вот на недоверие към правителството за „провала в регионалната политика” Янков заяви: Ако перифразирам един коментар от пресата – този „вот на недоверие е по-скоро вот на лицемерие”. По думите му инфраструктурата и регионалната политика са предмет на дългосрочно планиране и проектиране и отговорността за тяхното състояние се носи от няколко поредни правителства. „Ето защо е лицемерно да обвиняваш едно правителство, което управлява от едва четири месеца. И то при положение, че предишните четири години си имал пълната власт и възможност да влияеш върху всички процеси в държавата, в това число и гореспоменатите сфери”, отбеляза той.

Той е категоричен, че с внасянето на всички тези безсмислени вотове опозицията ясно показва, че не търси смислен диалог за решаване на проблемите в държавата, а цели само и единствено дестабилизация и нарушаване на работата на парламента. Според Красимир Янков страната ни точно в този момент има нужда от съгласие и прагматични държавнически решения, които да подобрят благосъстоянието на хората.

По думите му ГЕРБ се опитват да блокират намерението на левицата да изпълни предизборните си обещания. „Въпреки това, смятам, че успяваме и хората го виждат. От 1-ви юли догодина всички пенсии ще бъдат увеличени с 3 процента – възстановяваме швейцарското правило за осъвременяване на пенсиите. Минималната пенсия става 155 лева от средата на годината, а максималната пенсия – 840 лева. От 1-ви януари обезщетението за отглеждане на малко дете се вдига на 340 лева. Замразяваме възрастта и стажа за пенсиониране и запазваме стария режим за изплащане на болничните. Таксата за посещение при личен лекар става един лев за пенсионерите”, каза народният представител.